З прочитаного можна зробити висновок, що оцет та оцтова кислота – це практично те саме, але з різною концентрацією оцту у воді. Таким чином, важливо знати, як можна розбавити оцтову есенцію або кислоту, оскільки це дуже допоможе в господарстві, а саме в ході приготування консервації.
Оцет і оцтова кислота – Взаємозамінні інгредієнти. Якщо в рецепті вказано кількість оцтової кислоти 70%, її можна, можливо без проблем замінити їдальнею оцтом. Для цього 1 частка 70% оцтовий есенції замініть на 7,8 частини 9% їдальні оцту.
Їдальня оцет являє собою 3-15%-й водний розчин харчовий оцтової кислоти. Синтетичний оцет готується розведенням водою оцтовий есенції, що містить близько 80% оцтової кислоти.
Оцтова есенція – висококонцентрований розчин оцтової кислоти з концентрацією 70-80%, тоді як звичайний оцет містить від 3 до 15% кислоти. Простий оцет з оцтової есенції можна приготувати в домашніх умовах, але для цього потрібно дотримуватися одного правила: дотримуйтесь заходів безпеки.