По суті, різницю між ними можна провести лише за однією ознакою. попередньої обсмажування інгредієнтів для борщу. Самі ж інгредієнти настільки різноманітні, що різниця часом і не вловлюється. Хіба що з кислої капусти борщ готувати не вийде. Так і щей без цієї кислої капусти чимало.Aug 26, 2020

Щисуп з яловичини. Але це не звичайний яловичий суп, Але чудова російська страва з різною яловичиною і яйцями, і сметаною, і зеленню.

Щи вперше згадуються у «Повісті минулих літ», документі XI століття. Слово «борщ» зустрічається вперше у «Домострої» – письмовому джерелі XVI століття.

Борщ – гарячий заправний суп на основі буряка, який надає йому характерного червоного кольору. У словнику В. І. Даля — рідний, юшка з квашеного буряка, на яловичині та свинині, або зі свинячим салом.