Сировокопчені ковбаси відрізняються від сиров'ялених в особливостях технології виробництва цих ковбас: м'ясна сировина, необхідна для виробництва с/к ковбас, коптять холодним способом тривалий час, а сировина для виробництва с/в продукції піддається попередньому посолу (маринується) у спеціальній суміші на основі …
Краще вибрати ковбасу типу бастурми, яка зроблена методом пресування, сиров'ялену ковбасу. Корисніше з'їсти мало сиров'яленої ковбасичим багато варено-копченої або сирокопченою. Між вареною ковбасою і бужениною вибирайте буженину.
Чим відрізняються сирокопчена, напівкопчена та варено-копчена ковбаси? Різниця між цими видами ковбас полягає в тому процесі, який передує копченню, яке, до речі, відбувається в спеціальних камерах на натуральній трісі букової. Сиркопчена – це щільна ковбаса з насиченим пряним смаком.
Сирокопчена ковбаса Це ферментована ковбаса, її приготування може тривати більше місяця: від осідання сформованих батонів до копчення та наступного сушіння. Така ковбаса, Як і інші копчені, містить багато спецій і прянощів і шматочки шпику різного розміру. Іноді до неї додають коньяк.