"Сніжок" – назва продукту, який створили в 1970 році. По суті це був перший в СРСР солодкий кефірний напій. У ньому немає кефірного грибка, тому це не зовсім кефір. Щоб отримати «Сніжок», до пастеризованого молока додають болгарську паличку та молочнокислий стрептокок.Feb 4, 2021

можливо, у вас виявиться кисломолочний напійСніжок» – цей варіант теж підійде для заміни кефіру. Цей варіант я назвала б вимушеною заміною. Так, сніжок і кефір дуже схожі за своїми властивостями, але сніжок містить харчові добавки, які можуть спричинити алергію.

Різниця лише в тому, що для варенца використовують топлене молоко, а в ряжанку додають ще вершки, тому у неї висока жирність. Кефірні грибки нагадують корали.

Сніжок – напій із пастеризованого молока, заквашений чистими культурами болгарської палички та термофільного стрептокока. Відрізняється ніжним та солодкуватим смаком. Ряжанка – молочний напій, відрізняється від Сніжка тим, що виготовляється шляхом томлення та бродіння з топленого молока.