Це просто: "ванілін" – це ароматична речовина, а "ванільний цукор" – це цукор з додаванням ваніліну.Nov 1, 2019

Як замінити ванільний екстракт? Ванільний екстракт замінюється ванільним цукром у пропорції 1:3 (ванільного екстракту 5 мл, цукру 15 г) або ваніліном, його потрібно в 10 разів менше (0,5 г ваніліну замість 5 мл екстракту).

Радимо вибирати пластичні, гладкі, жирні на дотик стручки, які можна зігнути, не ламаючи. Наліт білих кристалів на поверхні – ванілін – ознака якості ванілі.

В основному ванільний цукор використовується для приготування випічки, оскільки не втрачає своїх корисних властивостей за впливу високих температур. З ним кекси, мафіни, печива, тістечка та пироги пахнуть ванільним ароматом та покращують настрій!