Різниця в тому, що вино роблять із винограду, а сидр – яблучний напій. Яблуко — не виноград, а отже й сидр — не вино.

Сидр – це слабоалкогольний напій, одержаний шляхом ферментації яблучного соку. У келиху він може бути як прозорим, так і трохи каламутним, приємного медового, золотистого або бурштинового відтінку. Найчастіше виготовляється як ігристе виноале буває і тихим. Вміст алкоголю варіюється від 2 до 11%.

Фортеця сидру варіюється від 3 до 7 градусів, залежно від цукристості вихідного матеріалу. Той же критерій впливає на його калорійність – чим солодші яблука, тим вона вище (близько 100-120 ккал на 100 мл).

Винахід сидра за старих часів приписували Карлу Великому (VIII—IX ст.), який нібито одного разу сів на мішок яблук, що перезріли, чому ті розчавилися, і в результаті вийшов сидр.