Варіння на пару дуже близьке до звичайної варіння, різниця лише в тому, що передавачем температури в цьому випадку служить не кипляча вода, а гаряча пара.Dec 11, 2017

Дієтологи дійшли висновку, що з усіх кулінарних методів приготування пару є найздоровішим. У пароварці їжа не контактує з водою, за рахунок чого зберігає максимум вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин.

Готова на пару, парова кухня, варіння на пару – варіант варіння продуктів з використанням гарячого пара. Є більш щадною в порівнянні з основним способом варіння, а також використовується в дієтичній кухні.

Овочі, оброблені гарячою парою, готуються трохи швидше, ніж при традиційному кип'ятінні. Це призводить до значно меншої втрати поживних речовин у продуктах. Крім того, приготовлені на пару продукти зберігають свій натуральний аромат, твердість, смак та колір.