Причини шкоди. Швидкі вуглеводи мають дуже високу швидкість засвоєння із шлунково-кишкового тракту, тому вони викликають негайне підвищення рівня цукру в крові та значний викид інсуліну. Інсулін знижує цукор крові, перетворюючи його на жир.

Крім того, споживання швидких вуглеводів — тих, що швидко переробляються та різко підвищують рівень цукру в крові, — призводить до постійного голоду.

Як швидкі вуглеводи впливають на організм? Глюкоза, як і інші моносахариди, швидко засвоюється організмом та дає багато енергії. Але ця енергія витрачається так само швидко, а надлишки інсуліну, що забезпечує засвоєння глюкози, викликають почуття голоду.

Шкода організму представляють прості вуглеводи. Вони миттєво опиняються в крові та підвищують рівень цукру. До них відносяться глюкоза, фруктоза та різні їх сполуки.