Зелені чаї в основному проходять тільки процес сушіння, а ось чорний чекає довгий процес ферментації. Найчастіше цей процес полягає у випаровуванні вологи з листя, потім відбувається окислення, в процесі якого відбувається ферментація. Це процес перетворення структури чайного листа.Apr 10, 2019

Наприклад, у зеленому чаю більше антиоксидантів, отже, він краще допомагає уповільнити процеси старіння, а також боротися з патогенними бактеріями та вірусами. Крім того, він включає більше кофеїну, завдяки чому краще активізує мозкову діяльність. Однак дія чорного чаю більш м'яке та тривале.

Білий чай дає світлий жовтуватий настій із ніжним ароматом. Він вважається самим корисним чаєм для організму, що має максимальні цілющі властивості.

Чорний чай Містить менше теїну, ніж зелений, проте також чудово тонізує, але при цьому бадьорий ефект чорного чаю триває менше, ніж у зеленого. Чорний чай містить вітаміни B та PP, що підвищують тонус судин.