А різниця є: рулька – частина передньої, а голяшка – задньої ноги свинячої або баранячої туші. У великої рогатої худоби і спереду, і ззаду – голяшка.

Для приготування других гарячих страв найчастіше використовується задня рулька як більше м'ясиста, передня зазвичай йде на приготування супів та холодців. М'ясо на рульці має рясні жирові прошарки та покрите товстим шаром жиру, воно дуже ніжне та ароматне, але потребує тривалої термічної обробки.

Задня – краще, передня – Гірше. На першій м'ясистій частині більше, на другий менше. На вигляд вони схожі, в магазинах жоден продавець не вказує, де яка. Зорієнтуватися можна так: задня рулька повинна важити не менше півтора кілограма, передня – близько кілограма.

Рульками називають частини свинячої тушки, що межують із колінним суглобом. Це може бути гомілка або передпліччя. Вони складаються з грубих м'язів та сполучної тканини. Для приготування других гарячих страв, як правило, береться рулька із задніх ніг – це більш м'ясиста частина.