Ці два види риби взаємозамінні у кулінарії – і це нормально. Але різниця між двома видами все ж таки є. – Форель має більш короткі волокна у м'ясі риби, ніж лосось. Це надає форелі хорошу еластичність і вимагає мінімальної термічної обробки та маринування.May 26, 2021

Словом лосось називають будь-яку рибу роду лосось. Сюди відноситься і сьомга, і форель. Цей же рід відноситься до виду лососеві, в які входить набагато більше видів риб – кета, горбуша, кижуч, нерка та інші. Тому будь-яка червона риба за своєю суттю називається лосось.

Форель – смачніше та жирніше лососявідповідно, дорожче.

сьомга набагато більше форелі і за масою, і за довжиною. Сьомга від 6 до 7 кг, за довжини 1,5 м, а форель всього 3-4 кг. Відмінність є і у забарвленні, у сьомги – срібляста, а от у форелі – забарвлення змінюється: спина із зеленуватим відтінком, а боки або сірі, або білі. Відмінності є і по лусочках – у сьомги вони більші.