Пропарений рис не вариться швидше. Хоча цей Мал і проходить первинну термічну обробку парою, вариться вона трохи довше звичайних білих сортів, зате виходить м'якою та розсипчастою. Мал буває шліфованим та нешліфованим. Шліфований рис – Це зерно, очищене від оболонки.

Ці відмінності у обробці зерна швидше впливають на органолептику. Зате пропарений рис загалом корисніше звичайного. Ось давайте порівняємо вже приготовлений звичайний білий довгозерний Мал та приготовлений довгозерний пропарений. Якщо у звичайному рисі вітаміну В1 буде 0,02 мг на 100 г продукту, то в пропареному буде 0,074 мг.

Шліфований Мал також зазвичай є найдешевшим рисом з тих, що ви знайдете в магазині. Пропарений рис. Пропарювання зберігає корисні властивості рису, проте, потребує більшого часу для варіння, а також коштує трохи дорожче.