У напоях повинно бути не менше 20 % фруктів, у їх складі допустима присутність води, цукру, лимонної кислоти, а також інших харчових добавок, таких як ароматизатори, штучні барвники. Напої, на відміну від соків, відносяться до найдешевших у своїй категорії.2 Dec 2015
У відмінність від чистого фруктового соку та нектару, напої на основі фруктових соків містять значно менше фруктів, ніж інші інгредієнти, а саме від 6 до 30%. У напоях із кісточкових фруктів або винограду міститься не менше 30% соку. А у напоях із цитрусових, таких як апельсини, — не менше 6%.
Сік – Рідкий харчовий продукт, отриманий в результаті віджиму їстівних стиглих плодів овочевих або фруктових культур.З погляду споживачів, соки традиційно ділять на три види:
- Свіжевижатий (свіжовіджатий) сік. …
- Сік прямого віджиму. …
- Відновлений сік.
Сік – це рідина на 100% що складається з віджатих плодів фруктів або овочів, нектарі ж зміст соку становить від 25 до 50%. Крім соку, до нього додають воду, цукор і лимонну кислоту.