Смачні фрикаделькиЯк їх готують в Італії Їх зазвичай їдять як основну страву – просто так або в легкому бульйоні. В Італії фрикадельки називаються polpette (польпетте). Існує думка, що італійське polpetta – зменшувальна варіація від латинського слова pulpa, яке можна перекласти «безкістне м'ясо».
Тефтелі або тефтелі – страва з м'ясного фаршу з додаванням будь-яких круп у вигляді кульок, під різними назвами існують в кухнях багатьох народів світу, наприклад, вважається однією з основних національних страв Швеції (шведські) фрикадельки).
Насправді, великої різниці між ними немає, зрештою, слово meatball перекладається з англійської мови як «м'ясна куля», тефтелі та фрикадельки також мають круглу форму. Існує безліч способів приготування цих страв, наприклад, фрикадельки частіше варять, а мітболи в основному смажать чи запікають.