Відмінності фрикадельок та тефтелів У фарш для фрикадельок на відміну від тюфтель додають тільки зелень і прянощі, рідше горіхи.. У фарш для тефтелів додають крупи, овочі. Тефтелі смажать чи тушкують, а фрикадельки варять у бульйоні, окропі чи супі. Тефтелі на відміну від фрикадельок та котлет готують або подають у соусі.

Смачні фрикаделькиЯк їх готують в Італії Їх зазвичай їдять як основну страву – просто так або в легкому бульйоні. В Італії фрикадельки називаються polpette (польпетте). Існує думка, що італійське polpetta – зменшувальна варіація від латинського слова pulpa, яке можна перекласти «безкістне м'ясо».

Тефтелі або тефтелі – страва з м'ясного фаршу з додаванням будь-яких круп у вигляді кульок, під різними назвами існують в кухнях багатьох народів світу, наприклад, вважається однією з основних національних страв Швеції (шведські) фрикадельки).

Насправді, великої різниці між ними немає, зрештою, слово meatball перекладається з англійської мови як «м'ясна куля», тефтелі та фрикадельки також мають круглу форму. Існує безліч способів приготування цих страв, наприклад, фрикадельки частіше варять, а мітболи в основному смажать чи запікають.