Террін, як правило, готується в покритих емаллю керамічному, глиняному або фаянсовому посуді – звідси і назва "terrine" – "глиняна миска". Паштети мають гладку, однорідну текстуру, переважно готуються з печінки (свинячий, качиний, гусячий, і т.д.).

Синоніми до слова «паштет» (7 слів)

СинонімЧастота
1страва (216)31.3
2паста (19)6.3
3страва (236)1.9
4паштетик (1)

до речі, коротка довідка: паштет має максимально повітряну текстуру, відмінність від рієтадля якого початковий продукт (ту ж печінку) не збивають блендером – він більш волокнистий і фрагментований.

Печінковий паштет відрізняється від мусу тільки ніжнішою текстурою і легкістю при збиванні печінкової маси.