Террін, як правило, готується в покритих емаллю керамічному, глиняному або фаянсовому посуді – звідси і назва "terrine" – "глиняна миска". Паштети мають гладку, однорідну текстуру, переважно готуються з печінки (свинячий, качиний, гусячий, і т.д.).
Синоніми до слова «паштет» (7 слів)
№ | Синонім | Частота |
---|---|---|
1 | страва (216) | 31.3 |
2 | паста (19) | 6.3 |
3 | страва (236) | 1.9 |
4 | паштетик (1) | – |
до речі, коротка довідка: паштет має максимально повітряну текстуру, відмінність від рієтадля якого початковий продукт (ту ж печінку) не збивають блендером – він більш волокнистий і фрагментований.
Печінковий паштет відрізняється від мусу тільки ніжнішою текстурою і легкістю при збиванні печінкової маси.