Для цього нирки (вилучивши з них жир, білі плівки та судини) вимочують у воді з оцтом, бланшують або маринують у молоці, деякі посипають содою. Проте професійні кулінари радять вимочувати нирки у простій холодній воді 5-8 годин. Змінивши воду 2-3 рази.

Перед варінням яловичі нирки необхідно вимочити у холодній воді протягом 2-3 годин. Потім нирки потрібно довести 2 рази до кипіння (щоразу воду слід змінити, а нирки промити). Залити нирки водою втретє і варити до готовності близько 1:00.

Правильна технологія вимочування

  1. Після промивання заливаємо нирки холодною водою на 1:00.
  2. Через 1 годину зливаємо та міняємо на іншу, залишаючи ще на годину. …
  3. Заливаємо продукт новою порцією холодної води та ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  4. Даємо залишити 5 хвилин, після цього знову зливаємо рідину і промиваємо.