Кожна фабрика має свої особливості: — горіхи з ПАР мають солонуватий присмак: їх вимочують у сольовому розчині визначення зрілості плода. Стиглі горіхи містять у собі понад 70% олії, тому спливають на поверхню. Їх збирають та продають.Jan 10, 2020

Великі горіхи зазвичай підсмажують і покривають карамеллю або шоколадом, а маленькі та подрібнені ядерця додають у салати та страви з морепродуктів або тиснуть з них олію. Цінителі вважають, що смак макадамії найкраще підкреслюють каву та херес.

Продукт протипоказаний при тяжких захворюваннях печінки, шлунка, підшлункової або кишківника. Не варто їсти макадамію при порушеному ліпідному обміні. Також слід почекати із її вживанням при харчовому розладі. Макадамію не рекомендується давати дітям віком до трьох років.

Через те, що шкаралупа Макадамії дуже міцна і її просто так не розколоти, спеціальною машиною робить проріз у шкаралупі для зручності розкриття горіха. Витягти ядерце під силу навіть дитині: вся сила в ключику, потрібно вставити його в проріз загостреною стороною і повернути.