Отже, готовий проціджений бульйон кімнатної температури перелити в тару для заморожування. Це може бути скляний або пластиковий контейнер, банку, цеберко з-під морозива чи майонезу. Обов'язково перевірте цілісність тари, щоб вона не лопнула під час заморожування або розморожування продукту.Oct 23, 2559 BE

Для цього варіанта заморозки краще використовувати пакети, що герметично застібаються, тоді розлитому в них бульйону можна надати плоску форму, що позитивно позначиться на раціональному використанні простору морозилки. Якщо таких пакетів немає, то заморозити бульйон можна й у звичайних фасувальних пакетиках.

Для зберігання підійдуть скляні банки з темперованого скла, спеціальні пластикові пакети для заморожування, харчові контейнери із якісного пластику. Розморожений та розігрітий суп можна, можливо взяти із собою на роботу чи прогулянку у термосі.

Можна, можливо зберегти бульйон у теплому вигляді та придатному стані протягом 6 годин, якщо залити його ще киплячим у чистий термос. Між зберіганням різних видів бульйону, тобто приготовленого з різного м'яса, риби або овочів є незначні відмінності. Найдовше зберігатися м'ясний бульйон (з м'яса тварин та птахів).