Алкоголь. Особлива велика кількість пуринів містять пиво та віскі. Алкоголь також викликає зневоднення, що ускладнює здатність організму виводити сечову кислоту.
Категорично не можна: Міцні напої (горілка, віскі, джин і т. д.), кріплені вина ускладнюють виведення сечової кислоті з організму. Сухе вино (біле і червоне) – в помірних кількостях мають найменшу здатність викликати підйом сечовий кислоти (дозволяється вживання 1 -2 келихів на день).
До продуктів багатих пуринами та підлягають обмеженню відносяться:
- Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
- Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
- Субпродукти – нирки, печінка, легені, мозок.
- Гриби – білі, печериці.
- Деякі овочі (щавель, шпинат, інжир, ревінь, редиска, спаржа, цвітна капуста).
Алкоголь при подагрі небезпечний здоров'ю. Якщо людина не може сама відмовитися від випивки, їй потрібно як можна раніше пройти лікування під контролем досвідченого лікаря