Цинк міститься не у всіх фруктах і в невеликих кількостях. Джерелами цинку є авокадо, гранати, ягоди (ожина, малина, логанова ягода), фініки.
10 продуктів із високим вмістом цинку
- Квасоля
- Какао-порошок
- Морепродукти (устриці, лобстери, краби)
- Яйця
- Насіння (гарбузове, кунжут, соняшник)
- Горіхи (кедровий, арахіс, фісташки)
- Пшеничні висівки
- Сир (голландська, швейцарська, чеддер, гауда)
Які продукти, містять цинк, повинні бути в раціоні постійно
- Пшеничні та житні висівки.
- Арахіс (і паста з нього).
- Кунжутні та гарбузові насіння (і олія з них).
- Цільнозернові каші (овес, пшоно, гречка).
- Квасоля та нут.
- Червоне м'ясо.
- Какао-порошок та шоколад.
- Курячі яйця