Цинк міститься не у всіх фруктах і в невеликих кількостях. Джерелами цинку є авокадо, гранати, ягоди (ожина, малина, логанова ягода), фініки.

10 продуктів із високим вмістом цинку

  • Квасоля
  • Какао-порошок
  • Морепродукти (устриці, лобстери, краби)
  • Яйця
  • Насіння (гарбузове, кунжут, соняшник)
  • Горіхи (кедровий, арахіс, фісташки)
  • Пшеничні висівки
  • Сир (голландська, швейцарська, чеддер, гауда)

Які продукти, містять цинк, повинні бути в раціоні постійно

  • Пшеничні та житні висівки.
  • Арахіс (і паста з нього).
  • Кунжутні та гарбузові насіння (і олія з них).
  • Цільнозернові каші (овес, пшоно, гречка).
  • Квасоля та нут.
  • Червоне м'ясо.
  • Какао-порошок та шоколад.
  • Курячі яйця