Особливо багаті на пектин яблука, банани, груші, персики та цитрусові. Якщо це можливо, їжте фрукти зі шкіркою, тому що в ній найбільша концентрація пектину. Пийте натуральні фруктові соки. Натуральні соки (особливо з м'якоттю) містять багато пектину, тому постарайтеся включати їх у свій раціон. Mar 12, 2020

Більше всього його в смородині чорної, у буряках, потім йдуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті пектин, – Яблука. Їжте їх щодня, а взимку ще й апельсини.

Їм насичена не лише їстівна м'якоть, а й шкірка. Друге місце посідають яблука та груші. До речі, у печених плодах пектину більшеніж у свіжих фруктах. І найбільше цієї речовини накопичується в шкірці та навколонасінній коробочці.

Вміст пектину в ягодах та фруктах

ПродуктиВміст пектинових речовин % на 100 гр.
Абрикос0,7
Суниця0,7
Журавлина0,7
Аґрус0,7

•Sep 26, 2019