У горіхах багато корисних речовин, у тому числі залізо. Найбільше його в фісташка – 60 мг. Всі інші далеко відстають від лідера: у кедрових – 5,5, в арахісі – 5, в миндале – 4, у фундуку – 3, а в грецьких – 2 мг.3 Jul 2020
Продукти з високим вмістом заліза
- Молюски
- Субпродукти
- Червоне м'ясо
- Шпинат
- Бобові
- Гарбузове насіння
- Кіноа
- Брокколі
Відварені квасоля, нут, горох, соя, сочевиця в середньому містять 3,3 мг мікроелемента на 100 г. Шпинат – абсолютний рекордсмен серед овочів за концентрацією заліза. Листя овочів містить 3,6 мг заліза на 100 г. Популярна крупа кіноа містить близько 1,5 мг на 100 г порції.
Вміст заліза у фруктах, ягодах та сухофруктах
№ | Кількість | Частка від добової норми на 100 г |
---|---|---|
1 | Ягоди годжі сушені | 68,0% |
2 | Оливки консервовані | 33,2% |
3 | Тамаринд свіжий | 28,0% |
4 | Курага | 26,6% |