Найбільше холестерину міститься в жирному м'ясі. яловичині та свинині.

М'ясо та м'ясопродукти. Вони підвищують рівень холестерину, оскільки є основним джерелом насичених жирів. Щоб цього не сталося, слід обмежити вживання сала та свинини, жирної яловичини та баранини, птиці.

Холестерин міститься в субпродуктах (печінка, нирки, серце, мізки та ін.), яйцях, м'ясі (яловичина, баранина, свинина), птиці (кури, гуси, качки), рибі, ікрі риб, цілісному молоці та молочних продуктах, вершковому маслі та ін.

Індичка М'ясо цього птаха, як і кроленя, теж вважається низькокалорійним і легко засвоюється. У ньому багато вітамінів і мінералів, які необхідні нашим суглобам і кісткам, воно практично не містить холестерин та сприятливо впливає на нервову систему та метаболізм.