Безпосередньо у м'ясі заліза менше. Найбільше його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг.Jul 3, 2020
Свиняча печінка найкраща, як лідер за змістом заліза.
Джерела заліза тваринного походження | |
---|---|
Джерело | Кількість заліза |
Яловичина, м'ясо та субпродукти, селезінка, 3 унції (90 г) | 33,5 мг |
Куряча печінка, 3 унції (90 г) | 11,6 мг |
Каракатиця, 3 унції (90 г) | 9,2 мг |
•Feb 20, 2022
Печінка, нирки, мозок, серце, шлунки та інші субпродукти містять велике кількість заліза. Хоча не всім подобається їх смак, змістом корисних речовин субпродукти часто перевершують м'ясо.