на 10 – 13 місяць дозрівання кокос стає зрілим. Кокоси переважно збирають за 1 – 2 місяці до повного дозрівання, коли м'якоть ще не встигла затвердіти. Кокосові пальми практично цілий рік приносять плоди.Oct 18, 2020

Вибирати кокос треба так Молоко має там бути і плескатися; оглянути кокос на предмет механічних пошкоджень та плям цвілі/гнили; оглянути 3 отвори на одному з кінців кокоса – вони повинні бути без цвілі і без гнили, бажано ненабагато темніші за самого кокоса.

Кокос відновлює сили, зміцнює імунітет, покращує зір, має антимікробну та протизапальну дію. Кокосова вода здатна замінити собою фізіологічний розчин і має жарознижувальні властивості. Її рекомендують вживати при сечокам'яній хворобі та цукровому діабеті.

М'якуш, внутрішньоплідна рідина та олія кокоса природи багаті вітамінами групи В (рибофлавіном, холіном, тіаміном, фолієвою та пантотеновою кислотами), макроелементами (кальцієм, натрієм, магнієм, калієм, фосфором) та мікроелементами (залізом, міддю, марганцем, цинком, селеном).