Казеїн (казеїноген) є одним з основних білків молока, сирів, сиру та інших молочних продуктів поряд із сироватковими білками (альбуміни та ін.). Зміст у коров'ячому молоці – 78-85% від усіх білків (2,8-3,5% від загальної маси).

Увага! При нестерпності казеїну не можна вживати молочні продукти.У чому полягає?

  • нежирний сир – 0,17;
  • сметана 20% – 0,15;
  • кефір, кисле молоко – 0,15;
  • айран – 0,13;
  • кумис – 0,1;
  • вершки – 0,1;
  • молочний шоколад – 0,05;
  • морозиво – 0,03.

Казеїновий білок потрібно шукати у молочних продуктах: молоко, сир, кефір, йогурт, кисле молоко, сметану, сир, сироватку. Найбільша кількість казеїнового білка міститься в молоці кіз та корів. Увага! Казеїн у великій кількості міститься у твердих сортах сиру.

Коров'я молоко містить у 300 разів більше казеїнучим молоко людини Коров'я молоко містить у 300 разів більше казеїну (головний білок, що містить вісім незамінних для людини амінокислот), ніж молоко людини.