Вважається, що мізерно мало йоду на Середземноморському узбережжі, а найбільший вміст у Мертве море.
Морська капуста справжній рекордсмен з вмісту йоду нарівні з журавлиною – 300 мкг у 100 грамах, це більше добової норми вдвічі! Крім того, у морській капусті всього 25 калорій (на 100 грамів), майже немає жирів і вуглеводів — справжня знахідка для тих, хто вічно худне.
Найбільше йоду у морській промисловій рибі. Це тріска і печінка тріски, хек, мінтай, пікша, сайда, морський окунь, макрель (цілком популярна і доступна всім рибаїї легко купити і на ринку, і в магазині). Якщо брати морепродукти, то рекордсмени за змістом йоду – креветки, омари та мідії.
Хурма Хурма. Серед фруктів високим вмістом йоду відрізняється хурма, 1 велика хурма цілком забезпечить денну норму споживання йоду.