Рослинний білок (у 100 г продукту) Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (у середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир «Пармезан» – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Саме велике кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м'ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.