У 1879 Після восьми років експериментів швейцарець Даніель Петер вперше випустив на ринок твердий молочний шоколад. Того ж року винахідник Рудольф Ліндт з Берна, зробивши оригінальний пристрій, почав займатися виробництвом шоколаду fondat, який танув у роті.

Батьківщиною шоколаду, як і дерева какао, є Центральна та Південна Америка. Індіанці майя, а потім і ацтеки протягом багатьох століть змішували мелені та обсмажені какао-боби з водою, а потім у цю суміш додавали гіркий перець.

Історія появи шоколаду чорного, молочного та білого Скоро ми святкуватимемо 200 років з того дня, як придумали звичний нам плитковий шоколад. 1828-го хімік Конрад ван Хаутен з Голландії запропонував додавати в суміш какао-масло. Після остигання виходила затверділа субстанція.

З'ЯВИВСЯ ШОКОЛАД? Вважається, що в Росії гарячий шоколад став популярним за часів Катерини II. До початку XVI століття какао-боби були відомі лише корінному населенню Америки, а готували їх несолодкий холодний напій.