кількість цукру в сухому вини мінімально – менше 0,3% цукру за 9-11% спирту; вміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%;

Сухим називають вино без цукру або з мінімальним вмістом (до 0,3%). При бродінні дріжджі переробляють всю фруктозу в соку, але штучно напій не підсолоджується. Такі вина вважаються найбільш натуральними, смачними та корисними, але вимагають високої якості сировини.

Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – це продукт із найменшим вмістом. цукру із усіх існуючих вин. У екстра-брют додають менше всього цукруа кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.

Вино називають «сухим» тому, що в ньому «досуха» (повністю) зброджений цукор; напівсухі (спирт – 8,5-15% про., цукор – 4-18 г/л); напівсолодкі (спирт – 8,5-15% про., цукор – 18-45 г / л); солодкі (спирт – 8,5-15% про., цукор – Не менше 45 г/л).