Лляне — поширена олія з хорошим складом, відмінне джерело омега-3 ненасичених жирних кислот, має специфічний смак.Sep 4, 2019
Мононенасичені жири знаходяться в оливковому, рапсовому, арахісовому олії, в авокадо, мигдалі, фісташках, кешью, горіху пекан та фундуку. Поліненасичені жири – це омега-3 та омега-6.
Ненасичені жири переважно містяться в рослинних продуктах, таких як рослинні олії, горіхи та насіння.Ненасичені жири
- оліях: оливкова, арахісова, рапсова, рижикова, гірчична;
- авокадо насичені жири;
- горіхи: мигдаль, арахіс, кешью, фісташки, фундук, пекан;
- насіння: гарбуз і кунжут.
На неї припадає понад 60 відсотків всього олії. А близько 70 відсотків оливкової олії – олеїнова кислота, нібито не цінна для організму. Біогеронтолог, доктор біологічних наук, професор Олексій Москальов підтвердив, що в оливковому олії справді майже немає незамінних омега-3 та омега–6 жирних кислот.