Найбільше молока при ранковому доїнні, а вміст жиру в ньому найнижчий. У обідню дійку молоко найжирніше. Вечірнє молоко також жирніше за ранковий.

Залежно від породи, кормів, режиму утримання та просто індивідуальних особливостей корови. молоко може мати жирність від 3,2 до 5,5 і навіть 6%.

Молоко жирністю від 2,5% до 3,5%. Це середній показник жирності домашнього молока, який вибирають при покупці фасованої продукції Як норма жирності молока у корови прийнято показник у 34%. Таке молоко визнано найбільш підходящим для людини.

Класифікація молока залежно від відсотка його жирності: 1,2 – 2,5% жирності – маложирне; 2,7 – 4,5% жирності – класичне; 4,7 – 7% жирності – жирне; 7,2 – 9% жирності – високожирне.