Щоб отримати максимальну користь, фахівці радять вживати її регулярно, 2-3 рази на тиждень. «Найкорисніша риба – свіжа. Під впливом високої температури, сольових розчинів та «хімії» відбувається окислення жирних кислот та руйнуються вітаміни, – пояснює лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна.Nov 8, 2019

Пісну рибу – З вершковими соусами, рисом або пюре.

  1. Жирну червону рибу готуйте на грилі і без олії, подавайте з гострими сальсами та овочами
  2. При смаженні або запіканні шматком (філе або стейк) замочіть червону рибу у розсолі
  3. Якщо ви хочете подавати порційні шматки риби, нарізайте її до приготування

Морська сира риба найчастіше не викликає сумнівів, її сміливо вживають у їжу в первозданному вигляді, так як паразити та бактерії просто не виживають в агресивному середовищі моря та океану. Чим вище концентрація солі в місці проживання риби, тим безпечнішим буде її м'ясо.

Як зазначила лікарка, червону рибу не можна їсти людям, які страждають на високий тиск і хвороби нирок. Ці стани можуть бути пов'язані між собою, а на свята готується, як правило, багато страв. І чим більше, людина, схильна до перелічених захворювань, з'їсть червону, т.е.