Зелені (незрілі) банани містять стійкий крохмаль, який не підвищує рівень цукру в крові і може покращити довгострокове регулювання рівня цукру в крові. Жовті стиглі банани містять більше цукру, ніж зелені, тому вони можуть викликати більше підвищення рівня цукру в крові.

Людям із цукровим діабетом 2 типу слід уникати вживання великої кількості (понад 400 г на добу) фруктів із високим глікемічним індексом (банани, диня, дуже стиглі груші та сливи), а також зацукрованих фруктів та цукатів, які містять дуже багато цукру та мають високу калорійність.

Які солодкі продукти допомагають зменшити рівень цукру в крові? За зниження рівня цукру в крові відповідає інсулін. Він виробляється підшлунковою залозою у відповідь на надходження їжі в організм.Фрукти:

  • яблука (ГІ 30-40);
  • апельсини (ГІ 35);
  • груші (ГІ 34);
  • персики (ГІ 30);
  • сливи (ГІ 22);
  • абрикоси (ГІ 20).

25 жовтня 2022

Віддай перевагу корисним ненасиченим жирам: оливкова олія, лосось, оливки та маслини, горіхи (особливо сирі мигдальні та волоські), авокадо – такий багатий асортимент допомагає знизити рівень цукру в крові.