Сухим називають вино, в якому дріжджі переробили "насухо" весь цукор або його майже не залишилося. За російським ГОСТом, концентрація цукрів у сухих винах – не більше 4 грамів на літр (г/л).12 Sept 2022
Відрізнити вино можна і по смаку: сухе вино часто терпке, танінне і досить агресивне на смак. Ковтнувши сухого винаВи відчуєте, як воно в'яже і буквально сушить ротову порожнину через пару миттєвостей після ковтка. Напівсухе вино на смак більш гармонійно, кислотність та танінність його нижче.
Головне відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає у концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 г цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 г на літр.
Головна відмінність сухого вина від напівсухого – це кількість цукру. Чим менше цукру, тим яскравіша кислотність напою, вища терпкість, чіткіше розкривається натуральний смак та аромат. Щоб отримати той чи інший результат, винороби використовують різні сорти винограду та технології.