Протягом дня рекомендується вживати їжу до 5-6 разів: три основні прийоми та 2-3 перекушування. Така кратність трапез допомагає уникнути переїдання, не відчувати голоду і не відволікатися на їжу протягом робочого дня. Розмір порції – близько 200 р.

Інтервали між їдою не повинні перевищувати 3,5-4 години. Кількість вільної рідини не менше 1,5 л на добу (за відсутності протипоказань). Пити та використовувати для приготування їжі найкраще бутильовану або фільтровану вдома воду.

Коли людина їсть 1 раз на день, неминуче знижується кількість споживаних калорій. Навіть якщо у його меню не лише корисні та низькокалорійні продукти — адже за годину на добу фізично не можна переїсти. Однак Джиммі Шварц не радить їсти і одночасно дивитися в телефон або телевізор.

Харчуйте дрібно, тобто невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше п'яти разів на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між їдою не повинен перевищувати 4 години.