П'ють тричі на добу за півгодини до їди. При курсовому вживанні дозволяє покращити емоційне тло, може сприяти зняттю відчуття напруженості, боротися зі стресами та нервовою напругою.

Так, за словами фахівця, люди, які часто п'ють мятний чай ненавмисно шкодять здоров'ю. Справа в тому, що у великих кількостях цей напій може бути токсичним. Крім того, у його складі є ментол, який, своєю чергою, негативно впливає на терморегуляцію тіла.

Протипоказання до вживання м'яти вважаються гіпотонія (знижений тиск), дитячий вік до 3 років, вагітність, а також індивідуальна нестерпність. З обережністю варто пити м'ятні напої людям із підвищеною кислотністю шлунка.

Варто вам заснути, як ментол починає працювати не на благо організму, не даючи м'язовому кільцю між стравоходом та шлунком щільно закритися. В результаті вміст шлунка потрапляє в стравохід, ось вам і ранкова печія.