Варто враховувати, що це добові нормативи тваринного білка. Якщо в раціоні є риба, яйця, сир, сир, молоко та кисломолочні продукти, вживати свинину, яловичину і птаха потрібно в набагато менших обсягах. У середньому дієтологи рекомендують включати до раціону м'ясні продукти 3–5 раз на тиждень.

То є в день достатньо від 50 до 150 грамів м'яса. Краще вибирати нежирне м'ясо – Птаха або ягняти. Від червоного м'яса – свинини, яловичини чи баранини – краще утриматися. Є їх варто не частіше ніж раз на тиждень.

Велика кількість червоного м'яса у раціоні справді може спровокувати хвороби серця та судин. Так, експерти Американської кардіологічної асоціації з'ясували, що люди, які кожен день з'їдали порцію свинини чи яловичини, підвищували ризик розвитку атеросклерозу чи різних проблем із серцем на 22 % .