Перемішайте макарони та накрийте кришкою каструлю. За хвилину вода знову почне закипати. Після закипання заберіть кришку і варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні дві хвилини.
Після додавання пасти до киплячої води її потрібно постійно помішуватищоб вона не злипалася. Також готові макарони не рекомендується промивати, тому що "так можна змити весь смак". Звичка додавати соняшникову чи оливкову олію у воду, щоб макарони не злиплися, — пусте переведення продуктів.
Макарони потрібно закидати тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, то шанс того, що вони злипнуться під час варіння, збільшується. Після додавання макаронних виробів вода відразу перестане кипіти. Обов'язково перемішайте і накрийте кришкою на 30-60 секунд, поки вода знову не почне закипати.
Лікар-дієтолог застерегла любителів макарон від наслідків за її частому вживанні. Це може призвести до появи як мінімум двох проблем. Якщо є макаронні вироби з м'яких сортів пшениці, це спровокує появу зайвої ваги і цукрового діабету.