Ретельно мийте руки перед початком роботи, після кожної перерви та між робочими процесами. Як мінімум після роботи з сирим м'ясом, птицею та яйцями, а також після відвідування туалету руки після миття потрібно додатково продезінфікувати.

Руки необхідно мити: до їжі або готування, роздачі харчових продуктів після приходу додому; після транспорту, перебування у громадських місцях, контакту з грошима після туалету після збирання, контакту з відходами

Експерти рекомендують мити руки не менше 5-6 разів на день.

Правило миття рук: Увімкніть теплу воду, (рекомендується застосовувати раковини з безконтактним включенням води), змочіть рукинанесіть рідке мило на долоні. Ретельно намилюйте руки (Долоні, нігті, між пальцями – у всіх напрямках) не менше ніж 2 хвилини. Сполосніть під теплою проточною водою.