Як чистити папайю Найпростіший спосіб видалити шкірку – скористатися овочечисткою. Якщо вам звичніше чистити фрукти звичайним ножем, такий спосіб також цілком підійде. З дозрілої папайї можна здерти шкірку руками. Не найестетичніший варіант, але в похідних умовах спрацює.

Перед вживанням папаю слід очистити від шкірки та видалити насіння. Деякі воліють просто розрізати фрукт навпіл, очистити половинки від насіння, та є м'якуш за допомогою ложки.

Багато хто любить м'якоть папайї, їдять її без нічого, іноді як частина десерту чи складі коктейлю. Проте з недавнього часу люди все активніше використовують насіння папайї як натуральний спосіб зміцнити здоров'я та уберегти себе від багатьох захворювань.

Як їсти папайю Стиглий плід, якщо він досить м'який, можна їсти прямо одразу. Якщо він твердий, то дайте йому «дозріти», помістивши на 1-5 днів у тепле місце, і перевіряйте м'якість.