Для шлунка чорнослив – Джерело цінних речовин, у тому числі харчових волокон. Він покращує діяльність шлунково-кишкового тракту та благотворно впливає на стінки кишечника. Також серед його корисних властивостей – нормалізація діяльності кишечника.

Для приготування відвару 100 г чорносливу заливають 200 мл холодної води та варять на повільному вогні протягом 30 хвилин. Приймають у теплому вигляді по 100 мл двічі на день. Замість відвару можна приготувати настій. Для цього 100 г плодів потрібно залити 0,5 л окропу і наполягати 10 годин, укутавши ємність рушником.

Сорбіт (і клітковина), виявлені в чорносливі, мають м'який проносний ефект. Це стимулює травлення, допомагаючи переміщати залишки їжі та води у товсту кишку. Щодня вживаючи чорносливти можеш підтримувати здоров'я травної системи і уникнути запорів.