За словами московського ендокринолога Яни Соловйової, солодощі на порожній шлунок порушують вироблення інсуліну та підвищують ризик розвитку цукрового діабету. «Якщо порушувати режим харчування, то вранці чутливість наших тканин до інсуліну найнижча, тож шкода від неправильної їжі менша.

Також було виявлено, що надлишок цукру у раціоні збільшує проникність кишечника. Це призводить до того, що результати життєдіяльності шкідливих бактерій проникають з шлунково-кишкового тракту в інші органи і можуть викликати такі захворювання, як хвороби Паркінсона та Альцгеймера

Цукор має негативний вплив на життєво важливі органи. Вимиваються вітаміни групи В, порушується баланс фосфору та кальцію, виникають проблеми із серцем, нирками, підшлунковою залозою та іншими. органами. Згідно з останніми дослідженнями, стійкість імунітету також безпосередньо залежить від рівня цукру у крові.