Обхват грудної клітини, що є, множимо на 1.54. Довжину тулуба, своєю чергою множимо на 0.99. отримані цифри підсумовуємо та від їх результату забираємо 150. Готова цифра буде живою масою свині.

Середнім показником виходу м'яса та сала є 77%, без субпродуктів – 66%. Визначити, скільки м'яса можна отримати від свині з живим вагою в 110 кг, можна відібравши приблизно 2,5-3 кг відходів, близько 10 кг кісток. На сало прийдеться приблизно 23 кг. У результаті одержуємо вихід чистої свинини – 73 кг.

За допомогою формули та коефіцієнта можна більш точно розрахувати вага тварини: для свиней сальних порід ЖО = ОГ * ДП / 142; для м'ясо-сальних порід ЖО = ОГ * ДП / 156; для свиней м'ясних порід ЖО = ОГ * ДП / 162.

Свиня до 120 кілограм зростає за півроку. А якби їй варити картоплю, терти буряки, давати зерно, то до такої ваги зростала б рік. Відходами з кухні та городу можна годувати одну свиню для себе.