Поставте його на білий аркуш паперу, щоб визначити відтінок продукту. Так, цілісне молоко може мати абсолютно білий, каламутно-білий та блакитний колір. Відтінок червоного та помаранчевого говорить про наявність у складі порошку. Якщо молоко віддає солодощами на смак, то це вірна ознака застосування порошку в його складі.
Якісний напій має непрозорий молочний колір і при перемішуванні на стінках посуду залишає рівний білий молочний слід, без крупинчастого осаду від барвників і сторонніх домішок і без жирних маслянистих включень. Ще одним важливим якісним показником сухого молока є кислотність.
Відповідь: Методики прямого визначення наявності сухого молока у молоці ні. Наявність сухого молока оцінюється лише у питному молоці і не на пряму, а лише за непрямими ознаками: вмісту лактулози (що більше, тим вище температура нагріву) та вмісту бета-лактоглобуліну.