Свіжий волоський горіх має світлу шкаралупу, він не важкий і нелегкий за вагою, і якщо горіх потрусити, то звуку ніякого Ви не почуєте. Це ознака того, що ядро ​​свіже, пружне і не висохле.

Перша та основна ознака дозрілого волоського горіха – тріснутий зелений оплодник. Це означає що горіх готовий до збирання. 2. Іншою, досить, важливою ознакою є колір листя – якщо вони починають жовтіти, то горіхи вже почали дозрівати (крім випадків хвороб дерева).

Минулорічний горіх більш тендітний, він легко розколюється при цьому шкаралупа і ядро ​​кришиться. На вигляд шкаралупа торішнього волоського горіха темніше свіжого.

Вибираючи грецькі горіхи, акцентуйте увагу лише на великих та подовжених плодах. У таких волоських горіхів найчастіше буває тонка шкаралупа та, відповідно, велике ядро. Спробуйте стиснути такий плід руками. Якщо шкаралупа відчутно піддаватиметься, хрумтіти, значить, горіх гарний, смачний.