Яблука, груші, сливи, абрикоси, банани, гранати, персики потрібно ретельно промивати теплою проточною водою за допомогою щітки або губки (можна із застосуванням господарського мила). Якщо фрукти імпортного виробництва, з них обов'язково потрібно зняти шкірку.Aug 11, 2020

Але харчова сода добре справляється з цим завданням. Результати досліджень показали, що опущені яблука в 1% розчин харчовий соди на 12-15 хвилин очищаються на 80%, а інсектициду фосмету – на 96%. Ці хімікати не витримують впливу соди і легко вимиваються із поверхні фруктів.

Яблука, груші, персики, сливи, абрикоси потрібно ретельно промивати теплою проточною. водою за допомогою щітки (можна із застосуванням господарського мила) та ошпарити окропом.

Практично всі інші фрукти яблука, груші, сливи, абрикоси, банани, гранати та інші – так само ретельно промивають холодною, обов'язково проточною водою, бажано з милом. Ретельно мити треба, звісно, ​​і ягоди.