Для отримання «впевненого» жележелатину слід взяти з розрахунку 50 г на 1 л води. Пектін – це полісахарид, який у природному вигляді міститься у всіх овочах та фруктах, найбільш багаті пектин цитрусові та яблука. Норми витрати пектину коливаються від 5 до 15 г на 1 кг фруктів.
Якщо загусник пектин просто всипати в рідину, його частинки розбухнуть і злипнуться – «комок», що вийшов, буде розчинятися у воді дуже довго або не розчиниться зовсім. Щоб цього уникнути, змішуйте пектин з 2-3 ст. ложками цукру і лише після цього додавайте у блюдо.
– пектин обов'язково перед використанням треба змішати з невеликою кількістю цукру, щоб він розподілився рівномірно і не утворив грудок; – Вводити пектин потрібно в масу (рідина або пюре), нагріту до температури приблизно 50 градусів; – Масу з пектин потрібно обов'язково довести до кипіння і відразу зняти з вогню.