Кладемо стейк на розпечену сковороду чи зону сильного жару на грилі. Швидко обсмажуємо з кожного боку до утворення легкої скоринки по всій поверхні. Зменшуємо вогонь до середнього або перекладаємо стейк в зону середньої спеки і досмажуємо стейк з кожного боку до бажаної прожарки.

Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка. стейк з вогню та даємо йому відпочити протягом 5 хвилин.

Найкраще використовувати олію, яка може витримувати високі температури: оливкова або рапсова. Олія не дає стейку пристати до сковороди або ґрат, дивлячись на чому ви його смажите. Також можна використовувати спеціальні маринади на основі олії.

Якщо вам потрібно товстий стейк довести до повної готовності – заберіть його в духовку, розігріту до 180 градусів на 3-7 хвилин. Будь-якому м'ясу, та стейку у тому числі, потрібен час на «відпочинок». Це означає, що після обсмажування вам слід покласти стейк на тарілку та почекати 5-10 хвилин до подачі.