Ці питання ми обговоримо окремо, а зараз просто зазначимо, що дозрівання мила, приготовленого холодним способом триває від 4 до 6 тижнів, мила приготованого гарячим способом – 1-2 тижні.
для прискорення стадії гелю та процесу омилення поставити мило у вимкнену духовку, нагріту до 100 градусів. Цілком застигло мило (через 8-10 годин) витягти з|із| форми, нарізати і залишити до повного дозрівання. От і все!
Залишимо мило застигати при кімнатній температурі дві години. Небажано ставити форму в холодильник або морозилку – це може призвести до замутнення прозорої основи та утворення конденсату на поверхні мила.
Перевірити «готовність» мила можна й іншим, але вельми сумнівним способом – спробувавши його «на язик». Якщо при цьому ви відчуєте характерне поколювання – значить, мило ще не готово, якщо просто «мильний» присмак – мило дозріло.